25. februar i Longyearbyen

Tjuefjæmte februar i dag.. det bles å det fyk å det e rivruskende vinter ut. Godt å sett inn i et radiatoroppvarma hus.
Ungan hadd på sæ snøbrilla i barnehagen i dag. Det bli så vanskelig å sjå når det fyk så vældi. Sånn ellers så hadd dæm vanlig vinterutrustning på sæ; næmli ullklea fra innerst te ytterst og sorell vintersko og findlandshette og skinnlue og to par votta og ullhals og skuterdress. Dæm like å vårrå ut.. når det fyk som værst snur dæm bære ryggen mot vind, åsså går dæm videre når han vere har lagt sæ igjen. Det e godt å vårrå ut lamme dæm, dæm e så positiv og glad og har ingenting i mot litt kulde og snø.

Gubben har beredskapsuke no. Dvs han bli ringt opp og må jobb vess nån bli sjuk. Det bli vanskelig å kom sæ på jobb i det her vere. Han må kjør bil te jobben, opp på Platåfjellet, og brøyten må kjør først så veien bli framkommelig. I januar vart han værfast i 50 tima på jobben. Det snødd og blest og det va rasfare på veien. Brøyten måtta vent te vere hadd roa sæ. Så det tok sånn ca 7,5 tima å åpn veien igjen.. det tar vanligvis 20 min. Så det va litt snø å skoffel bort. Ja, han som brøyta sa det va en 6 m høy vægg med snø på den værste strekninga.

I mårrå e det bibliotekdag ferr lillesøster og mæ. Vi skravle og strekke og drekk kaffe lamme mang fine mødre som har små søte babya. Det e koselig. Da prate vi om sola som snart kjæm å skin på oss og om ditt&datt.

No tru æ at æ må finn en video,, et lite blikk fra Longyearbyen.

Abra-kadabra, vi hørs!

Reklame

Om Kirsten Antonsen Kemnitz

Her er jeg, kommet meg på nett for å hjelpe andre og spre glede :) Ta kontakt, jeg svarer deg innen kort tid. kirstek@gmail.com
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s